Ceza Hukuku Nedir?

Ceza Davaları

Gürses Hukuk Ceza Davaları

Gürses Hukuk Ceza Davaları

Gürses Hukuk Bürosu; ceza hukuku alanında yetkinlik ve tecrübeye sahip uzman kadrosu ile, müvekkillerine etkili çözüm arayışları üreterek hukuki danışmanlık ve soruşturma ile dava takibi hizmeti vermektedir. Bununla birlikte, özellikle ceza soruşturması süreçlerinde gündeme gelen gözaltı, arama ve el koyma, ifade alma, tutuklama gibi işlemlerde de hukuki destek vermekte, müvekkillerinin haklarını sahip olduğu teknik araçlar ve hukuki donanımı ile titiz bir biçimde korumaktadır. Gürses Hukuk Bürosu web sitesinde bize ulaşın bölümünden whatsapp uygulaması üzerinden yahut telefon hattımız üzerinden ulaşabilirsiniz.

Ceza davası, savcılığın bir iddianameyle suç işlediği konusunda “yeterli şüphe” olan şahıslar hakkında yargılama yapılması için açtığı kamu davasıdır. Mahiyeti ne olursa olsun, tüm ceza davaları kamu davası niteliğindedir. Çünkü, savcılık şartları varsa dava açmak zorundadır.

Ceza Davaları takip ediyoruz.

Devletin, kanunla düzenlediği ve hükümle de uygulanmasını sağladığı cezanın genel amacı, işlenen suç ile bozulan kamu düzenini yeniden tesis etmek ve suç işleyenleri ıslah ederek topluma kazandırmaktır.

Söz konusu süreç ceza adalet sistemini teşkil eder. İşlenen bir suçta maddi gerçeğe ulaşmak için başvurulan ceza muhakemesi ise suç işlendiğinin öğrenilmesiyle başlayıp, açılan kamu davası ve re sen yapılan araştırma ile varılan yargılama sonucunda, sanık veya sanıklar hakkında bir hüküm verilmesine kadar geçen süreci ifade eder.

Süreç ne kadar özverili işlerse işlesin ve devletin adalet mekanizması ne kadar denetlenirse denetlensin gerek medyadan gerekse haricen, yıllarca haksız bir surette cezaevinde kalan ya da yıllarca yargılama süreci yaşayıp da beraat eden kişileri duymuş ya da görmüşsünüzdür. Hatta bu hususta filmler, diziler, tiyatro eserleri dahi yapılmıştır.

Bazen başkalarının uydurduğu veya kolluğun hatalı ya da eksik inceleme neticesinde ulaştığı deliller nedeniyle hatta bazen sadece başkalarının aleyhine yasa dışı delil üretmekle meşgul olan gizli yapılanmaların yönlendirmeleri ile yıllarca adliye koridorları ve cezaevi arasında mekik dokuyan kişilerin hikayelerini okumuşsunuzdur.

Tüm bunların yanı sıra hatalı değerlendirme ve eksik inceleme neticesinde ilk derece mahkemeleri tarafından verilen mahkumiyet kararlarının Yargıtay tarafından çoğunlukla sanık lehine bozulduğunu ve sanıkların beraat ettiği hususu apaçık bir gerçektir.

Tüm bu gerçekler Ceza Hukukunun temel ilkeleri olan Masumiyet Karinesinin ve Savunma Hakkının Kısıtlanamayacağı ilkelerinin uygulamadaki önemini ortaya koymaktadır.

Ceza Yargılaması bağlamında savunma: suç işlendiğinden şüphe edilen kişinin, yüklenen suçu işlemediğini veya iddia edildiğinden daha az bir cezayı hakkettiğini yahut fiilin hukuka aykırı olmadığını yada bazı kanuni nedenlerle cezalandırılmaması gerektiğini yetkili makam önünde ileri sürme demektir.

Bundan çıkan sonuç; savunmanın nihai amacı sanığının beraat etmesini yada lehine olan kanun hükümlerinin uygulanmak suretiyle daha az bir ceza ile cezalandırılmasını sağlamaya yöneliktir.

Gürses Avukatlık Bürosu, Sakarya ili başta olmak üzere, Türkiye genelinde başlıca Ceza Avukatı olarak gerek soruşturma aşamasında, karakolda ve Cumhuriyet Savcılığında ifade alımı sırasında hukuki yardım ve hazır bulunma ile Sorguda müvekkillerini temsil faaliyetinde bulunduğu gibi yine Sulh Ceza Mahkemesi, Asliye Ceza Mahkemesi, Ağır Ceza Mahkemesi ve Çocuk Mahkemesi’nde ceza avukatı olarak müvekkillerini taraf sıfatlarına göre Katılan, Mağdur, Müşteki Vekili veya Sanık müdafi olarak temsil etmektedir.

Ceza Davaları ve Ceza Yargılamasına ilişkin daha detaylı bilgilere blog bölümünden ulaşabileceğiniz gibi iletişim kanalları ile bize ulaşabilirsiniz.

Daha Fazla Göster

Avukat İsmail Gürses

Gürses Hukuk Bürosu kurucu Avukat İsmail GÜRSES ile ekibi; hukuki süreçte başarılı bir şekilde çalışma yürütmekte, müvekkillerin davaları konusunda etkin çözüm yollarıyla hareket ederek kurumsal bir şekilde danışmanlık ve avukatlık hizmeti sunmaktadır.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
×